(Brand)beveiliging en Datacom

Strategische samenwerking voor geïntegreerde netwerken

Op basis van hun complementaire portfolio’s kondigen Siemens en Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, een strategische samenwerking aan. De bedrijven ondersteunen hun klanten met betrouwbare, veilige en inzichtelijke datanetwerken die een hoge beschikbaarheid garanderen voor productielocaties en netwerken.

De interoperabiliteit is gebaseerd op de expertise van Siemens als toonaangevend leverancier van industriële Ethernet-netwerkcomponenten, en de expertise van Aruba als leider op het gebied van vaste en draadloze LAN-infrastructuur.

Nieuwe uitdagingen

Digitalisering, Industry 4.0 en Industrial IoT leiden tot nieuwe uitdagingen op het gebied van data, omdat deze data steeds vaker de grens tussen IT en OT moeten oversteken. Normaal gespoken zijn deterministische, industriële OT-netwerken niet rechtstreeks verbonden met zakelijke IT-netwerken. Dit leidt tot gaten in het inzicht in data en apparaten, en verminderde applicatieperformance, beschikbaarheid en security. Het dichten van die gaten vraagt om diepgaande expertise in beide werelden en kennis van de respectievelijke operationele en security-eisen. In de IT-wereld hebben cybersecurity en betrouwbare data de hoogste prioriteit, terwijl in de OT-wereld beschikbaarheid en het behalen van de productiedoelstellingen het belangrijkst zijn.

Door geïntegreerde netwerken te bieden met geteste interoperabiliteit en voorzien van gevalideerde referentieontwerpen, zorgen de twee bedrijven ervoor dat geïntegreerde OT-IT-systemen eenvoudig en snel zijn te installeren, veiliger draaien en efficiënter worden ondersteund.

Complementaire IT-aanbod

Klaus Helmrich, lid van het directieteam van Siemens AG: “De samenwerking tussen Siemens en Aruba is een belangrijke stap in het aanvullen van ons industriële-netwerkaanbod, een van de pilaren van de Digital Enterprise. En dat doen we met het complementaire IT-aanbod van Aruba. Klanten profiteren dankzij deze samenwerking van future-proof, geïntegreerde communicatienetwerken die beschikbaarheid en security garanderen.”

Keerti Melkote, President en medeoprichter van Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise, zegt: “Al bijna drie jaar lang werken Siemens en Aruba samen aan de OT/IT-kloof door technologie-integratie, ondersteund door gevalideerde referentieontwerpen. De resulterende oplossingen zijn ideaal voor een verscheidenheid van industriële applicaties en worden ondersteund door supportteams van zowel Siemens als Aruba.”

Netwerksecurity voor zowel IT als OT

De oplossingen omvatten vaste- en draadloze-netwerkproducten en bijbehorende software die te implementeren is via verschillende kanalen, waaronder de uitgebreide partnernetwerken van de bedrijven. Zij hebben direct toegang tot de engineering- en supportexperts van Aruba en Siemens. Aruba en Siemens voldoen aan de klanteisen op het gebied van presales-advies en engineering, professional services (inclusief projectmanagement, commissioning, factory acceptance testing en design engineering), managed operations en onderhoudsservices tot en met aftersalessupport.

De oplossingen dragen bij aan netwerksecurity voor zowel de IT- als OT-werelden. Zo is Aruba’s 360 Secure Fabric voor IT-netwerken te combineren met het ‘Defense in Depth’ OT-securityconcept van Siemens. En doordat de klantbehoeften op het gebied van security verschillen, vooral in het geval van oudere legacy-implementaties, maken Aruba en Siemens ook securityoplossingen op maat om zo tegemoet te komen aan specifieke klantbehoeften.

Uniform inzicht en security

Heineken, een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld, vertrouwt voor zijn Heineken Nederland Supply-brouwerijen in ’s-Hertogenbosch op een geïntegreerde OT/IT-oplossing van Aruba en Siemens. “Om het bedrijf efficiënt te laten draaien en cybersecuritydreigingen te weren, hebben we uniform inzicht en security nodig binnen onze OT- en IT-netwerken”, zegt Henk van de Schein, Manager Engineering. “Door met Siemens en Aruba te werken, behalen we dat doel met een oplossing die eenvoudig te implementeren was en ons sindsdien nog nooit heeft teleurgesteld.”

 

Meer artikelen van Aruba :

Strategische samenwerking voor geïntegreerde netwerken


Op basis van hun complementaire portfolio’s kondigen Siemens en Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, een strategische samenwerking aan. De bedrijven ondersteunen hun klanten met betrouwbare, veilige en inzichtelijke datanetwerken die een hoge beschikbaarheid garanderen voor productielocaties en netwerken.


Marktplaats voor techniek →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: