Overige

Overname AV-fabrikant

Fabrikant van infrastructuuroplossingen voor netwerken en elektrotechniek Panduit Corp. heeft de wereldwijd opererende AV-fabrikant Atlona overgenomen. Atlona ontwerpt en ontwikkelt innovatieve producten voor AV- en IT-toepassingen in de entertainmentsector, onderwijsinstellingen, overheden en de zorgsector.

Het aanbod van Atlona bestaat uit producten voor netwerkgebaseerde AV, signaaldistributie, draadloos samenwerken en geautomatiseerde AV-systemen. Consultants, integrators, systeemontwerpers en installateurs benutten Atlona voor het vereenvoudigen van AV-installaties, minimaliseren van het benodigde onderhoud en verbeteren van de flexibiliteit. Het bedrijf wordt toegevoegd aan Panduit’s Enterprise business group, maar blijft haar klanten ondersteunen vanuit het hoofdkantoor in het Californische San Jose. Atlona’s AV-oplossingen worden geleverd met 10 jaar garantie.

Synergie voor totaaloplossingen

“Atlona loopt voorop met de convergentie van AV-toepassingen en netwerkinfrastructuren”, zegt Dennis Renaud, president en CEO van Panduit. “Hun innovatieve oplossingen verrijken Panduit’s portfolio op het gebied van fysieke infrastructuren. Daarmee bieden wij klanten de mogelijkheid een kwalitatieve totaaloplossing te implementeren voor de steeds complexere netwerkinfrastructuren”.
Ilya Khayn, Atlona CEO: “Wij ervaren een sterke synergie tussen onze beide bedrijven, waaronder de cultuur gericht op het leveren van innovatieve marktgerichte oplossingen van een hoge kwaliteit en deskundige service. Behalve een complete oplossing van één leverancier vergroot deze overname ook onze toegang tot de wereldmarkt.”

Meer artikelen van Panduit Corp. :

Compacte lichtgewicht categorie 6A kabel voor 10 Gbit


De categorie 6A Vari-MaTriX-koperkabels heeft een kleinere diameter en een lager gewicht, voor een beter gebruiksgemak en eenvoudiger kabelbeheer. Deze nieuwe twisted-pair-bekabeling voor datatransmissie tot 10 Gbit voldoet aan de EuroClass B2ca-, Cca-normen en de Dca-brandclassificatie voor meer veiligheid.

Fysieke netwerkbeveiligingsoplossing


Met de SmartKeeper-oplossing voor de fysieke beveiliging van netwerkaansluitingen van Panduit kunnen bedrijven ongeautoriseerde toegang tot open netwerkpoorten voorkomen, in de eigen computerruimte of datacenter en de apparatuur van medewerkers.

Strategische samenwerking voor datacenters


Fabrikant van infrastructuuroplossingen voor netwerken en elektrotechniek Panduit heeft Unica Datacenters als Silver partner opgenomen in het wereldwijde Panduit ONE-programma. Voor beide bedrijven is deze partnerstatus de start voor een lange-termijnsamenwerking. In eerste instantie gericht op de snel groeiende markt voor datacenters en computerruimtes, met uitbreidingsmogelijkheden naar de kanto

Afgeschermde RJ45-plug


Met een eenvoudig op projecten te monteren afgeschermde plug (mannelijke RJ45-connector) speelt Panduit in op het snelgroeiende gebruik van WiFi-toegangspunten, beveiligingscamera’s en andere PoE-apparaten.

Intelligent Power Distribution Units


De nieuwe generatie SmartZone G5 Intelligent Power Distribution Units (iPDU’s) van Panduit heeft een sterk verbeterde vermogensdichtheid, vormgeving en betrouwbaarheid. De iPDU’s worden in datacenters toegepast om het vermogen, omgeving en beveiliging op kastniveau te bewaken. Panduit SmartZone G5 iPDU’s scannen continu op overbelasting van elektrische circuits en fysieke omgevingscondities die kr

Overname AV-fabrikant


Fabrikant van infrastructuuroplossingen voor netwerken en elektrotechniek Panduit Corp. heeft de wereldwijd opererende AV-fabrikant Atlona overgenomen. Atlona ontwerpt en ontwikkelt innovatieve producten voor AV- en IT-toepassingen in de entertainmentsector, onderwijsinstellingen, overheden en de zorgsector.


Maatvoeringstool voor inmeet- en uitzetwerkzaamheden in de bouw →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager