Industriële componenten

LiDAR sensoren voor velddetectie

Om een AGV te laten zien of objecten zijn route blokkeren, een kraan veilig te laten bewegen zonder een botsing te veroorzaken met objecten in de omgeving of te kunnen zien waar zich onbevoegde personen binnen een gebouw of op een terrein levert Sick het antwoord met een breed portfolio aan LiDAR-sensoren oftewel Laser Imaging Detection And Ranging scanners.

De nieuwste innovatie is een single-layerscanner LMS1000 met één scanlaag die opvalt door zijn geringe inbouwhoogte, hoge scanfrequentie en zijn uitgebreide filtermogelijkheden. Deze filters zorgen ervoor dat mist, regen of sneeuw geen meetfouten veroorzaken.

Met de multi-layerscanner MRS1000 gaat SICK nog een stap verder. Door de vier scanlagen wordt detectie en datageneratie in een meer ruimtelijke opzet mogelijk. De betrouwbaarheid van detectie op bijvoorbeeld (zelfrijdende) voertuigen kan daarmee naar een hoger plan worden getild.
Als er meer informatie nodig is dan met één of vier scanlagen kan worden gemeten biedt de multi-layerscanner MRS6000 uitkomst. De 24 scanlagen zorgen voor een gedetailleerd scanbeeld zonder gaten en met een zeer regelmatig puntenpatroon. In het beeld zijn objecten goed te herkennen.


Fedet Instroom Award uitgereikt →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager