Overige

Red Dot Award voor hoge designkwaliteit

Wiha slimBit-boxen

Handgereedschapfabrikant Wiha is onderscheiden met de Red Dot Award: Product Design 2019. Haar nieuwe slimBit-boxen ontvingen de Red Dot, die de gerenommeerde jury uitsluitend toekent aan producten met een excellente vormgeving.

Met de nieuwe slimBit-boxen voor 6 of 12 slimBits heeft Wiha compacte oplossingen gecreëerd voor het vervoeren , uitnemen en bewaren van schroefbits. Bij de productontwikkeling lag de focus op het creëren van een duidelijk voordeel voor de gebruiker in de omgang met slimBits in de dagelijkse beroepspraktijk.

Twee boxen

In de grote sets worden 12 slimBits met verschillende profielen opgeborgen in twee boxen van elk zes stuks. Gebruikers kunnen de slimBits op die manier veilig en geordend meenemen. Geopend hebben gebruikers bovendien optimaal zicht op de schroefprofielen, zodat ze die snel kunnen selecteren en uitnemen. Door de praktische riemclip kan dat ook met één hand. Wiha slimBits onderscheiden zich door hun elektrische veiligheid en hun slanke vorm, wat vooral van voordeel is bij de elektromontage.

Marktinzichten en gebruikersenquêtes

De nieuwe oplossing van Wiha is ontwikkeld op basis van nieuwe marktinzichten en gebruikersenquêtes, om gebruikers een functionele oplossing met echte meerwaarde te kunnen aanbieden. “De onderscheiding met de Red Dot bevestigt de hoge designkwaliteit die erachter zit. Wij zijn ontzettend trots dat de bijzondere kenmerken van de productvormgeving zijn erkend en gewaardeerd met de Red Dot”, aldus een opgetogen manager Marketing en verkoop van Wiha, Ronny Lindskog.

Maatgevende trends

Professor dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot richtte zich eveneens in lovende woorden tot de winnaars: “Ik feliciteer de prijswinnaars van harte met hun geweldige succes. Dat hun producten hebben standgehouden onder het strenge oordeel van de jury, is het bewijs voor hun buitengewone designkwaliteit. Daarmee zetten de winnaars maatgevende trends in de designbranche en laten ze zien waar het in de toekomst naar toe kan gaan.”

 

Red Dot Award

De Red Dot Award Product Design is wereldwijd één van de grootste designcompetities. In 2019 dienden vormgevers en fabrikanten uit 55 landen meer dan 5.500 producten in voor de Award. De internationale jury, bestaande uit ervaren experts uit verschillende vakgebieden, komt al meer dan zestig jaar samen om de best vormgegeven producten op te sporen. Gedurende een beoordelingsproces dat meerdere dagen in beslag neemt, evalueren zij criteria als innovatiegraad, functionaliteit, formele kwaliteit, duurzaamheid en ergonomie.


Structureel samenwerken →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager