Overige

Elektrotechniek Hogeschool Windesheim treedt toe tot EduNet

Gestage groei kennisnetwerk

Phoenix Contact verwelkomt de opleiding Elektrotechniek van Hogeschool Windesheim als nieuw lid van EduNet. Phoenix Contact bevordert met dit internationale netwerk voor hoger onderwijs de uitwisseling en samenwerking tussen hogescholen en de industrie op het gebied van automatisering.

De uitreiking van de EduNet-plaquette, met v.l.n.r. Jan Kampen (Docent Elektrotechniek bij Windesheim),
Johan Peters Geessink (Marketing Manager bij Phoenix Contact) en Sietse Dijkstra (Manager Engineering & Design bij Windesheim).

 

Met behulp van het netwerk wordt de kennis van gebruikers en fabrikanten van automatiseringstechniek geïntegreerd in het onderwijs. De studie in gezamenlijk ontwikkelde laboratoria ondersteunt studenten bij hun start in de beroepswereld.

Toegang tot vakkennis

“Voor ons is de samenwerking met andere onderwijsinstellingen in Europa erg belangrijk”, zegt Jan Kampen, docent Elektrotechniek aan Hogeschool Windesheim. “Voor onze studenten is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en toegang te hebben tot de vakkennis die op Europees niveau beschikbaar is. EduNet maakt het makkelijker om het contact met andere Europese onderwijsinstellingen te leggen.”

EduNet plaquette

Op 19 november van dit jaar ontving Jan Kampen van Johan Peters Geessink, Marketing Manager bij Phoenix Contact, de EduNet-plaquette én vijf PLCnext Technology controllers. “De toekomst vraagt om vakkundige en creatieve engineers die buiten gebaande paden durven te treden”, zegt Peters Geessink. “De samenwerking tussen Hogeschool Windesheim en EduNet biedt volop kansen voor de engineers van morgen. Een hoog opleidingsniveau van afstuderende engineers is van levensbelang voor elke onderneming in de industriële automatisering.”

PLCnext

“We gaan PLCnext inzetten binnen vakken op het gebied van besturingstechniek en industriële automatisering”, aldus Kampen. “Op die manier kunnen onze studenten ervaring opdoen met een besturing die helemaal van deze tijd is. Dit platform ondersteunt een scala aan programmeertalen en is open source. Dat biedt mogelijkheden die andere PLC-fabrikanten nog niet bieden. Daarnaast gaan we starten met een deeltijd Ad opleiding en zijn we bezig met het opzetten van een onderzoeksgroep op het gebied van Industriële Automatisering. Ook daarin willen we dit platform gebruiken.”

Meer artikelen van Phoenix Contact B.V. :

Power-voeding


De Quint Power-voedingen met 40 A uitgangsstroom zijn uitgerust met enkele innovatieve functies. Zo optimaliseert het eenfasige moduul met een meertraps PFC aan de ingangszijde het rendement over het gehele vermogensbereik.

Thermische printers voor industriële toepassingen


De nieuwe generatie thermische printers van Phoenix Contact maakt industriële markeringen snel, hoogwaardig en bestendig. Het voordeel van de beproefde druktechnologie via thermische overdracht is de onderhoudsvrije werking.

Elektronische apparatenbeveiligingsschakelaars


De nieuwe 1-kanaals elektronische apparatenbeveiligingsschakelaars van Phoenix Contact producten hebben vast ingestelde nominale stroomwaarden van 1 en 8 A.

Smalle overspanningsbeveiliging voor I/O’s en besturingen


De steekbare apparaatbeveiliging Termitrab complete Type 3 van Phoenix Contact beveiligt de 24 V-voeding van eindapparaten tegen overspanningen.

Elektrotechniek Hogeschool Windesheim treedt toe tot EduNet


Phoenix Contact verwelkomt de opleiding Elektrotechniek van Hogeschool Windesheim als nieuw lid van EduNet. Phoenix Contact bevordert met dit internationale netwerk voor hoger onderwijs de uitwisseling en samenwerking tussen hogescholen en de industrie op het gebied van automatisering.

Draaibaar persprofiel voor crimptang


Doordat het draaibare persprofiel de opname van adereindhulzen vanaf de voorzijde of zijkant toelaat is de nieuwe crimptang CRIMPFOX DUO 10 van Phoenix Contact flexibel inzetbaar.

Potentiaalverzamelklemmen met schroef- en push-in-aansluiting


De compacte potentiaalverzamelklemmen PT en PTU van Phoenix Contact bieden tal van toepassingsmogelijkheden. De voeding vindt plaats via de onderhoudsvrije schroefaansluiting.


Zonnepanelen sneller verbinden →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager