Overige

Bluetooth-module wint Duitse Innovation Award

De SSC Bluetooth-module van de Duitse armaturenspecialist Schell heeft onlangs in het Technikmuseum in Berlijn het gouden label van de Duitse Innovation Award toegekend gekregen in de categorie ‘Excellence in Business to Consumer - Public Space’.

Trots nam Jens Gebers, Marketing Manager van Schell, de Duitse Innovation Award in de categorie
‘Excellence in Business to Consumer - Public Space’ in ontvangst voor de Schell SSC Bluetooth-module.

 

Door de bekroonde SSC Bluetooth-module kunnen
elektronische Schell-armaturen draadloos
worden geprogrammeerd, in gebruik
worden genomen of individueel worden aangepast.

De Duitse Innovation Award wordt toegekend aan producten die de technologische vooruitgang stimuleren en het leven duurzaam verbeteren. De functionaliteit en de praktische bediening van de module overtuigde de jury van de Duitse Innovation Award. Het onafhankelijke panel beoordeelt eenmaal per jaar internationale inzendingen, waarvan alleen de besten het gouden label ontvangen. “De Duitse Innovation Award laat zien dat we de juiste weg hebben gekozen”, zegt Dirk Lückemann, Schell Managing Director Marketing and Sales. “Als specialist in sanitaire armaturen konden we de Schell SSC Bluetooth-module gebruiken om een concept te creëren voor het handhaven van de waterkwaliteit in gebouwen, dat verschilt van andere oplossingen. Het is mooi om te zien dat onze uitgangspunten voor de ontwikkeling van de Schell SSC Bluetooth-module bijna parallel liepen met het motto van de Duitse Innovation Award: de toekomst vormgeven en het leven verbeteren.”

SSC Bluetooth-module

Met de SSC Bluetooth-module biedt Schell zijn partners in de vakhandel, facility managers en gebouwbeheerders een elektronische component met twee toepassingen. De module kan tijdelijk op een Schell-kraan worden aangesloten om instellingen aan te passen of een diagnose van de armatuur uit te voeren. Met de SSC Bluetooth-module kunnen echter ook structureel tijdsafhankelijke stagnatiespoelingen worden ingepland als hij permanent op de armatuur is aangesloten. Zo kan de kraan op elke gewenste dag en op elk gewenst tijdstip worden gespoeld, waarbij de spoelingen meteen worden geregistreerd.

Dankzij de gratis app kunnen elektronische
Schell-armaturen draadloos geprogrammeerd
en worden uitgelezen.

De maar vier centimeter grote module met twee kabelaansluitingen wordt geïnstalleerd tussen de stroomtoevoer (voeding of batterij) en de armatuur. De module maakt de digitale uitwisseling van operationele gegevens mogelijk via een radioverbinding van maximaal tien meter. Met de gebruiksvriendelijke Schell-app kan de module individueel worden geprogrammeerd en flexibel aangestuurd. De permanente verbinding van de SSC Bluetooth-module met een Schell-armatuur is een kosteneffectieve manier om de drinkwaterhygiëne en de economische efficiëntie van een gebouw te waarborgen. De SSC Bluetooth-module bestuurt, bewaakt en documenteert alle stagnatiespoelingen in het spoelplan.

Meer artikelen van Hamers & Kesber :

Bluetooth-module wint Duitse Innovation Award


De SSC Bluetooth-module van de Duitse armaturenspecialist Schell heeft onlangs in het Technikmuseum in Berlijn het gouden label van de Duitse Innovation Award toegekend gekregen in de categorie ‘Excellence in Business to Consumer - Public Space’.


‘Zonneparken alleen nog waar het kan’ →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: