Overige

Beste leerbedrijf van Nederland ‘Techniek en Gebouwde Omgeving’

Onlangs is bekend gemaakt dat JC-Electronics – internationale dienstverlener op het gebied van industriële elektronica – door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is verkozen tot Beste Leerbedrijf van Nederland in de categorie ‘Techniek en Gebouwde Omgeving’. Met deze uitverkiezing maakt JC-Electronics kans om in november te worden verkozen tot Beste Leerbedrijf van Nederland in alle sectoren.

Sinds 2012 leidt JC-Electronics op haar hoofdkantoor in Leek mbo-studenten op. Op de werkvloer ontwikkelen de studenten kennis, sociale vaardigheden en krijgen in-house mbo-scholing. Na de verkiezing tot beste leerbedrijf van Groningen kwam de landelijke SBB-jury op bezoek om de opleiding te beoordelen.

JC-Academy

Juryvoorzitter Vincent van Baaijen was onder de indruk van wat de jury zag:

“JC-Electronics is een jong en dynamisch bedrijf dat zich heel bewust is van duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid van mensen. Samen met ROC Friese Poort geven zij studenten veel persoonlijke aandacht. Het bedrijf werkt met een aantal ROC’s, VMBO-scholen, gemeentes en collega-bedrijven samen om voor nu en voor in de toekomst over voldoende technische vakkrachten te beschikken. JC-Electronics kent een grote maatschappelijke betrokkenheid om mensen op te leiden, zo blijkt ook uit de JC-Academy waarin mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden om weer deel te nemen aan het arbeidsproces.”

Wat wél kan

Door sterk in te zetten op goede scholing en ondersteuning probeert JC-Electronics jongeren enthousiast te maken voor een prachtige carrière in de elektrotechniek. De toekenning van deze titel sterkt het bedrijf in deze overtuiging. Algemeen Directeur Jannes Cruiming is dan ook erg blij met deze verkiezing: “Ik ben ontzettend trots op deze onderscheiding. Duurzame inzetbaarheid van personeel staat bij ons hoog in het vaandel. Wij kijken niet naar wat een medewerker niet kan, maar naar wat hij wel kan. Dat potentieel willen we niet alleen verzilveren bij ons bestaande personeel, maar dat doen we ook bij onze studenten. Zo halen we, samen met de docenten van ROC Friese Poort, het beste uit onze toekomstige vakmensen.”

Landelijke verkiezing

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. Nadat JC-Electronics in juli de provinciale titel in de wacht sleepte, is nu de sectortitel aan JC-Electronics toegewezen. De landelijke overall winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Aandacht gevraagd

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Meer artikelen van JC-Electronics :

Overall winnaar van ruim 250.000 erkende leerbedrijven


JC-Electronics is uitgeroepen tot ‘Beste Leerbedrijf van Nederland’. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, maakte dit onlangs bekend tijdens de Dag van het MBO in theater Orpheus in Apeldoorn. Zij roemde het bedrijf om de unieke samenwerking met de collega’s uit het onderwijs.

Beste leerbedrijf van Nederland ‘Techniek en Gebouwde Omgeving’


Onlangs is bekend gemaakt dat JC-Electronics – internationale dienstverlener op het gebied van industriële elektronica – door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is verkozen tot Beste Leerbedrijf van Nederland in de categorie ‘Techniek en Gebouwde Omgeving’. Met deze uitverkiezing maakt JC-Electronics kans om in november te worden verkozen tot Beste Leerbedrijf van Nederl


BIM verbindt op 2 oktober →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: